Eskişehir’de kasaplık yapan Kadir Şen, kurban etlerinden kıyma çektirilirken kasap işletmelerine gidilmesi ve evvelki etin yeni çekilen ete karışmaması gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı çerçevesinde birçok vatandaş kurban ibadetini yerine getirdi. Gereksinim sahibi vatandaşlara yapılan dağıtımlardan geriye kalan etler çeşitli koşullarda koruma edilirken, kasap Kadir Şen, kıyma çektirilirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Kıyma çektirilirken farklı işletmeler yerine kasap dükkanlarına gidilmesi tavsiye eden Şen, evvelki etin yeni çekilen ete karışmamasının gerektiğini belirtti.
“Kıyma çekilirken evvelki etin yeni çekilen ete karışmaması lazım”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadir Şen, “Diğer dükkanlar bu işlere pek uygun değil. Kasap dükkanları bu işlere uygun. Mesela bakkalda soğutmalı makine yok. Dolapları tam soğutmuyor lakin kasaplarda her şey uygun. Mesela kıyma makinesi bile soğutuculu. Kıyma çektirirken dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela vatandaş, ‘ben koyun sevmiyorum’ diyor. Bir evvelki de dana eti çektiriyor, sonra onlar biraz karışıyor. Buna dikkat etmek, etleri karıştırmamak lazım. Buna da kasap arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor” dedi. – ESKİŞEHİR
More Stories
Bilecik’te Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 93 Bin 9’a Ulaştı
Zafer Bayramı’nda Karakayalar’a tırmandılar
Bilecik’te Kick Boks Şampiyonası Başladı